Új Nosferatu filmet forgatnak

Robert Eggers filmrendező egy klasszikus horrorfilm, a Nosferatu feldolgozását szeretné leforgatni, melyhez már a főszereplőt is kiszemelte.

Robert Eggers első nagyjátékfilmje, a szintén a horror műfajában született A boszorkány elnyerte a kritikusok tetszését, és anyagilag is sikeresnek bizonyult. Később a rendező olyan kisköltségvetésű filmekkel bizonyított, mint a lovecrafti ihletésű A világítótorony (2019) és a tavalyi Az északi.

Eggers Az északi után bejelentette, hogy szívesen feldogozná a horror klasszikus vámpírtörténetet, a Nosferatu-t, amely projekt most megvalósulni is látszik. A rendező úgy nyilatkozott korábban, hogy a film főszerepében leginkább William Dafoe-t látná, és nagyon úgy tűnik, ez is az elképzelései szerint alakul. Így az eddig négy Oscar-díjra jelölt Dafoe olyan színészek mellé csatlakozott, mint Bill Skarsgård (Az – Második fejezet) vagy Nicholas Hoult (Nagy Katalin). A Nosferatu eredetileg egy 1922-es német némafilm volt, amely Bram Stoker Drakula című regényén alapszik.

Forrás: screenrant.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek