Új piac nyílik Sándorfalván

A Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyik pályázatának köszönhetően bővítik és fejlesztik a sándorfalvai piacot, mely a munkálatok után közösségi és kulturális rendezvények helyszíneként is szolgálhat. A megvalósításra 300 millió forintot nyertek. 

A központban található, megújult terület szépíti majd a városképet, emellett pedig környezetbaráttá is válik. A város régi gabonatárolójából kialakítanak egy csarnokot is, valamint felhúznak egy négy üzlethelyiségből álló épületet. A tervek szerint az üzleteket vállalkozóknak adják ki, a megvalósításra pedig pályázatokat, projekteket hoznak létre.

Építkezés a piactéren

A fejlesztéseknek hála bőven lesz helye az árusoknak, termelőknek és kereskedőknek, így biztonságosan dolgozhatnak. Ráadásul a megfelelő beruházások lehetővé teszik, hogy a tejtermékek és húsfélék tárolását, eladását is könnyebb legyen megoldani, ezáltal sokkal frissebb maradhat az áru.

Ha minden az elképzelések szerint alakul az új csarnok megnyitása után is heti kétszer tartanak piacnapot a településen.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: moranettv.hu/delmagyar.hu/Nyitókép: illusztráció


Hasonló cikkek