Új piacot kap Mór

Jelentősen megváltozik az előttünk álló másfél évben a móri belváros összképe, ám addig az eddig megszokott élet is átalakul, hiszen a piacnak el kell költöznie ahhoz, hogy a helyén új piac és vásárcsarnok születhessen – írja a FEOL

Mintr írják, a piac, illetve a városközpont fejlesztésének utolsó, egyben legnagyobb mozzanata is a legutolsó móri közgyűlés napirendjén szerepelt. Mégpedig pozitív végkifejlettel: a kivitelezőt kiválasztotta a testület, így szeptember 6-án a piacon lévő kereskedőknek el kell hagyni megszokott helyüket, mert elbontják az összes épületet.

Azonban nem maradnak így sem terület nélkül az őstermelők: a város ugyanis előkészíti a piac új, ideiglenes helyszínét, mely a helyi autóbusz-pályaudvar mellett, a kórházkerítés és egy használaton kívüli sínpár közötti területen lesz.

Fenyves szerint a piac áthelyezés egyfajta gordiuszi csomó, hiszen a belvárosban leginkább csak a pénteki piacnapon van igazi élet. Bíznak abban, hogy elfogadják a vevők és az eladók az új helyet. Muszáj lesz hozzászokni, ugyanis szeptembertől számítva 18 hónapon át zajlik majd a városrehabilitáció utolsó, legnagyobb fejlesztése.

A tervek szerint lesz egy épített belső tér, fiatalok háza, vásárcsarnok, piac, új kereskedelmi tömb üzletekkel, irodákkal, később akár lakásokkal. Ez egy 3,2 milliárd forintos fejlesztés, aminek részeként 85 gépkocsi tud majd a föld alatt parkolni a Zöld Város Projektnek miatt – ha befejeződnek am unkélatok 2023 elején.


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek