Új projekttel készül a Volkswagen Szlovákiában, 2000 kétezer új munkahelyet ígérnek

A szlovák kormány közleménye szerint a német autóóriás 2025-re meghirdetett projektje 2000 új munkahelyet teremthet Szlovákiában. Az erről szóló megállapodást a napokban írták alá a vállalat képviselői, illetve Igor Matovič kormányfő és Eduard Heger, a pénzügyi tárca vezetője.

A VW képviselői ígéretet tettek arra, hogy legalább 2023-ig biztosan megtartják azokat a munkavállalókat, akik idén júniusban a cég alkalmazottjai voltak. Bár a pontos összeget nem ismertették, azt már most lehet tudni, a szlovák kormány is támogatja az autógyár beruházásait. A tervek szerint kormánypénzek képeznék ki azokat a szakembereket (hogy itt mérnökökről vagy szalagmunkásokról van-e szó, az nem derült ki), akik később az autóiparban helyezkedhetnének el.

Részben kormányzati pénzből bérlakások épülnek az összeszerelő-üzem húsz kilométeres körzetében, valamint igyekeznek “jelentős mértékben” állami fenntartású buszjáratokkal biztosítani a munkások utaztatását. Ez utóbbit jelenleg megyei tulajdonú, illetve magántársaságok fuvarozásával intézik.

Csupán idő kérdése, hogy a Pozsony melletti gyárba költöztessék a VW Passat és a Škoda Superb gyártását, amelyet eredetileg a végül fel nem épült törökországi gyárba szánt a konszern.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek