Új tabletek segítségével tanulnak a diákok Hejőkeresztúron

Csütörtökön került átadásra a Vodafone Digitális Iskola Program keretében 43 táblagép, melyek a hejőkeresztúri és a bükkaranyosi tanulók digitális ismereteit fejlesztik majd.

A Komplex Instrukciós Programot, azaz a KIP-módszert már sikeresen alkalmazzák a hejőkeresztúri iskolában. Ebben az oktatási formában a tableteknek nagy szerepük lesz: használni fogják őket matematika, történelem, földrajz és biológia órákon.

A Vodafone által indított Vodafone Digitális Iskola Program az ország 20 tanintézményében 4700 gyermek oktatását és 500 pedagógus munkáját segíti. A vállalat 2016 első hónapjaiban 1200 darab táblagépet oszt ki az iskolákban és díjmentesen biztosít használatukhoz havonta 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a tanulók és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását is.

Major Pétertől, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatójától Kovácsné dr. Nagy Emese (Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola) és Váradi Józsefné (Bükkaranyosi Általános Iskola) igazgatók vették át a táblagépeket a Hejőkeresztúrban rendezett ünnepségen.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek