Új termelői piac Apátfalván

Apátfalván a nyár végén nyílik az új termelői piac

Néhány hét múlva esedékes a település termelőpiacának megnyitása, melyre az önkormányzat 50 millió forint támogatást nyert

A lakosság nagyon várja már a korszerű, fedett létesítmény megnyitását, ahová a térség termelőinek áruit várják majd, és ahol minden bizonnyal minőségi, hazai termékekhez juthatnak hozzá a vevők. A delmagyar.hu szerint többek között hat stand, parkolók és egy ajándéküzlet is helyet kap a piac területén.

Gazdasági és megélhetési szempontból kifejezetten fontos az ehhez hasonló piacok létesítése, főleg kistelepüléseken. Hiszen így adott a lehetőség, hogy a vevők közvetlenül a termelőktől vásároljanak, ami jelentősen növeli a bizalmat, hiszen tudni fogják, hogy mi kerül az asztalra, ami nem utolsó sorban a hazaiakat támogatja.

Apátfalva részéről egyébként is kiemelendő ez a lépés. Hiszen a község időről időre kisebb és nagyobb Csongrád – Csanád megyei  portálok témájaként is megjelenik, ugyanis példaértékű az önállósága és a lakosság összetartása. Többek között ezért számolunk be mi is arról, hogyan fejlődik folyamatosan.

Azt is megtudtuk, hogy ha átadják a piacot, és az végre sikeresen üzemelhet, a régit lebontják és parkot telepítenek a helyére.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció!


Hasonló cikkek