Új tervekkel készül 2022-re Balástya

Az önkormányzat több pályázat beadását is tervezi annak érdekében, hogy korszerűsítsék és fejlesszék a települést a következő évben

Balástya az előző ciklusban is számos pályázatot nyert, és projektek tekintetében sem lehet panasza. Hiszen, ahogy azt korábban olvasóink elé tártuk, a bölcsődét, az óvodát, a kántorházat és a Sajtkukac parkot is sikerrel újították fel, valamint útjavításokat is végeztek. Ezek pedig jelentősen megkönnyítették a lakosok életét, és a községet még inkább a kedvelt települések sorába emelték.

Ám, ahhoz hogy az önkormányzat fenntarthassa a pozitív irányba mutató tendenciát, 2022-ben is támogatásokat kell szerezzen. Erről a radio7.hu-nak számolt be Ujvári László polgármester. Szavaiból pedig kiderült, hogy zöldövezet – fejlesztést és iskolakorszerűsítést is szeretnének végezni. A tervekkel január közepéig kell elkészüljenek. A legfontosabb közülük pedig az energetikai korszerűsítés lesz, melyet több intézményben is elvégeznének.

Az energetikai pályázatban szeretnénk a jelenleg meglévő geotermikus rendszert továbbfejleszteni, azokba az intézményeinkbe elvinni, ahol még eddig nem tudtuk ezt a fejlesztést megvalósítani. Gondolkodunk további zöldenergia ügyében például további napelemrendszer-fejlesztésben, valamint iskolaépületeink energetikai korszerűsítésében – fogalmazott Ujvári László.

Úgy tűnik tehát, hogy 2022 is mozgalmas év lesz Balástya számára. Amiről csak tudunk, mi is beszámolunk majd.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 

 


Hasonló cikkek