Új Tiszavirág nyílik Szegeden

Elkészült a megyeszékhely korszerű létesítménye, a Tiszavirág sportuszoda. A beruházás a Modern városok program keretében, 16 milliárd forintból valósult meg.

A sportcentrumban konditermek, wellness részleg, konferenciatermek, tanulószoba, büfé és üzlethelyiségek is helyet kaptak, hogy teljesen kielégítsék a modern, huszonegyedik századi igényeket. De természetesen a vízi sportok művelőinek edzési és fejlődési lehetőségeire fektették a legnagyobb hangsúlyt a kivitelezés során.

A medencecsarnokban egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. Emellett bemelegítő, lazító és tanmedence is kialakításra került. Így a profi edzések és az utánpótlásnevelés is megoldott.

Botka László, városvezető a keddi sajtóbejáráson azt nyilatkozta, hogy lezárult az ország egyik legmodernebb és legszebb uszodájának műszaki átadása, a létesítmény megkapta a használatba vételi engedélyt is. Az uszodát egy-két héten belül birtokba vehetik a sportolók. A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít.

A központot a magyar és szerb vízilabda válogatott mérkőzésével avatják fel, február 20-án, melyet televíziós közvetítés során kísérhetnek figyelemmel a nézők. Ehhez minden eszköz adott, hiszen a fénytechnika is teljesen modernizált.

Később, ha a vírushelyzet elcsendesedik és engedik a körülmények, szeretettel várják a szurkolókat a versenyekre. az uszoda ugyanis fogadóképes. Direkt erre a célra szánt 1169 fős, komfortos, a mérkőzések megtekintésére alkalmas lelátóval rendelkezik.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép/Forrás: Szeged365 (MTI)

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek