Új továbbtanulási lehetőséggel vár Hódmezővásárhely

Katonai szakközépiskolát szeretnének alapítani a településen, hogy ezzel is népszerűsítsék a honvédelmi életpályamodellt.

Lázár János a napokban az intézmény létesítésének terveiről egyeztetett Ruszin Romulusz tábornok úrral. Elmondásuk szerint a katonai pálya kiszámítható és stabil jövőt jelent mindazon fiatalok számára, akik a jelentkezés után teljesíteni tudják a kiképzés feltételeit. Ugyanis a katonáknak komoly fizikai, lelki és mentális kihívásokkal kell szembenézniük. Ezekre készítik fel őket a képzések alatt, s az iskolában természetesen egyéb ismereteket is elsajátítanának.

Az intézmény megalapítása fontos lépés lenne, mind Hódmezővásárhely, mind pedig Magyarország számára. Hiszen honvédelemre, katonákra a biztonság érdekében mindig szükség van. Ők azok, akik bel – és külföldön egyaránt helytállnak extrémebbnél extrémebb helyzetekben.

Az egyeztetésről szóló hírt Lázár János osztotta meg hivatalos facebook oldalán. Így ír róla bejegyzésében:

ÚJ LEHETŐSÉGGEL bővülnek a Hódmezővásárhelyen és a környékben élő fiatalok továbbtanulási lehetőségei! A  vásárhelyi katonai szakközépiskola létesítésének lépéseiről egyeztettünk Ruszin Romulusz tábornok úrral. A magyar honvédség a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb technológiával van ellátva. A katonaság kiszámítható életpályát jelent.

Mindebből úgy tűnik, a hazafiasságnak van jövője testben és lélekben egyaránt.

Farkas Cs. Tekla

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek