Újabb beruházás Kecskeméten

Új parkolót kap a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Hétfőn megkezdődött az újabb parkolóhelyek kialakítása a Benkó Zoltán Szabadidőközpont előtt Kecskeméten. A munkálatok miatt a Nyíri úti főbejárattól a jégpályáig terjedő szakaszt lezárták.

Hétfőn megkezdte a kivitelező a szabadidőközpont előtti parkolóhelyek kialakítását. A beruházás során összesen 65 parkolóhelyet alakítanak ki, melyek közül négy családi, kettő pedig mozgáskorlátozott parkoló lesz. A tervek szerint megújul a főbejárat előtti gyalogos közlekedőfelület, kialakítják és rendezik a zöldfelületet, fákat és növényeket ültetnek, utcabútorokat telepítenek, és a parkolóterülettel határos kerítésszakaszok cseréje is megtörténik majd.

A parkoló fejlesztése már nagyon sürgető volt, ugyanis egyre több problémát jelentett, hogy a környéken lakók rendszeresen a Szabadidőközpont parkolóját használták, így nem jutott hely a látogatóknak. A területtel szemben sok panelház helyezkedik el, így az ott lakók előszeretettel vették igénybe az ingyenes parkolót. Továbbá az egyik oldalon a parkoló eddig nem volt lekövezve és hatalmas gödrökben tudtak csak megállni az autósok, ami szinte már veszélyes volt. A vezetés igyekszik a problémát orvosolni és remélik, hogy az új parkoló elegendő helyet biztosít majd a látogatók számára. – írja a KEOL.HU

Juhász Márta

Kövessen minketFacebook


Hasonló cikkek