Újabb bicikliút-hálózat készül a megyében

Jövőre is jelentős kerékpárút-szakasz kivitelezését tervezik Csongrád-Csanádban. Ennek köszönhetően 50 km kap majd nyomvonalat

A következő években tehát ismét rengeteg munka várja majd a kivitelezőket, de ezzel a megyei lakosság csak jól járhat. Hiszen a kerékpárutaknak köszönhetően számos település válik megközelíthetővé biztonságosan két keréken is. Ez környezettudatosság és egészségmegőrzés szempontjából ugyancsak fontos. Hiszen csökken a káros anyag kibocsátása és növekszik az emberek kerékpározó kedve.

A munkák 2022 őszén vagy 2023 tavaszán kezdődhetnek. Első körben 7-8 szakaszon terveznek kerékpárutat építeni, az ezzel kapcsolatos Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP pluszos) pályázatokat december végéig, január 14-ig az érintett településekkel együtt benyújtják. Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: azt szeretnék, hogy összefüggő bicikliút-hálózata legyen a megyének, mellyel a legtöbb település és a megyehatárok is megközelíthetővé válnak.

Egyébként idén is számos közlekedési viszonylatban meghatározó szakaszt adtak át Csongrád-Csanádban. Erről lapunk is beszámolt már. Akkor a Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer kerékpárút meglétéről adtunk hírt, hisz ez mérföldkőnek számít kerékpáros szemmel nézve.

forrás: radio7.hu

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek