Újabb büntetőeljárás indult Alena Zsuzsová, Szabó Tamás és Andruskó Zoltán ellen

Újabb büntetőeljárás indult a Kuciak-gyilkosság ügyében megvádoltak, valamint további két őrizetbe vett személy ellen illegális felfegyverkezés és fegyverkereskedelem bűncselekménye miatt.

Alena Zsuzsová, Szabó Tamás és Andruskó Zoltán ellen már egy másik büntetőeljárás is folyik Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolása ügyében. Ezenkívül két új gyanúsítottat is letartóztattak, Adam H.-t és Dávid Sz.-t. Mind az öt személyt illegális fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel gyanúsítják.

A Szlovák Rádió és Televízió, valamint a Markíza televízió információi szerint a gyanút annak a gyilkosságnak az előkészítésével kapcsolatban folytatott nyomozás alapozta meg, amelyet Daniel Lipšic ügyvéd, illetve Peter Šufliarsky és Maroš Žilinka ügyészek ellen akartak elkövetni.

Jaromír Čižnár idén februárban azt mondta, hogy 99 százalék, hogy Peter Šufliarsky, Maroš Žilinka és Daniel Lipšic közül valakit átvilágítottak. Hozzátette: ebben valószínűleg a rendőrség is benne volt.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek