Újabb cseh multimilliárdos alapított pártot

Politikai mozgalmat alapított Jaromír Soukup cseh multimilliárdos vállalkozó és médiatulajdonos.

Andrej Babiš kormányfő, az ANO mozgalom elnöke után Soukup a második cseh oligarcha, aki nyíltan megjelent a cseh belpolitikai porondon. A multimilliárdos szerdán este jelentette be, hogy List Jaromíra Soukupa (Jaromír Soukup Levele) néven politikai mozgalmat hozott létre, amelynek célja megvédeni a cseh nemzeti érdekeket a korrupt politikusoktól és oligarcháktól.

A 49 éves Jaromír Soukup a Médea Group reklámügynökség és az Empresa Media médiacsoport tulajdonosa, vagyonát 5-5,5 milliárd koronára becsülik. A Týžden című vezető cseh társadalompolitikai hetilap, valamint több más kiadvány tulajdonosa is. Soukup tíz éve anyagilag a Zöldek Pártját támogatta, amelynek színeiben 2009-ben sikertelenül indult az európai parlamenti (EP-) választáson.

A tulajdonában lévő Barrandov TV-ben nézettsége a hivatalos mérések szerint hét százalék körül mozog, ami aránylag jelentősnek mondható. Soukup politikai magazinok műsorvezetőjeként gyakorlatilag naponta megjelenik a televízió képernyőjén. Legismertebb műsora a már néhány éve rendszeresen sugárzott csütörtök esti interjú Miloš Zeman államfővel. “Szeretnék aktívan bekapcsolódni az eseményekbe, félrebeszélések és üres szólamok nélkül. Próbára teszem személyiségemet és a nevemet.” – indokolta döntését Jaromír Soukup.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek