Újabb csontvázak potyognak ki Fico szekrényéből

Nem Andrej Kiska korábbi államfő volt a Smer egyetlen ellenlábasa, akit a párt mögött álló Bödör-csoport megpróbált megdolgozni.

Az Aktuality.sk portál szerint a 2016-os parlamenti választás előtt ugyanez volt a helyzet az OĽaNO elnökével, Igor Matovičcsal is, akit a Smer jelöltjei igyekeztek kompromittálni, hogy a kormányellenes támadásait semlegesítsék.

A Matovič lejáratásának szentelt találkozó menetét a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) pénzügyi egységének volt igazgatója, Bernard Slobodník ecsetelte a rendőrségnek. A találkozó a Technopol épületében zajlott, és Tibor Gašpar, Norbert Bödör, Ľudovít Makó, valamint Peter Hraško és Robert Krajmer, a NAKA tisztségviselői, illetve Dušan Kováčik különleges ügyész vettek részt rajta. Gašpar és Bödör arra kérték a többieket, hogy gyűjtsenek kompromittáló anyagokat Matovič ellen. Matovič lejáratásába a Pénzügyi Igazgatóságot is bevonták, akkori igazgatójával, Imreczével az élen,

A kompromittáló anyagokat állítólag Erik Tomášnak, a Smer korábbi és a Hlas jelenlegi politikusának kellett Ficóhoz eljuttatnia. Tomáš jelezte Imreczének, hogy Fico nyilvánosan azt fogja kommunikálni, hogy Matovič adócsaló, és ehhez kért elemzést. Robert Kaliňák akkori belügyminiszter szintén tagadja a találkozót.

A megtört Imrecze elkezdett együttműködni a nyomozókkal. A szóban forgó vallomások után nyilvánvaló, hogy a Pénzügyi Igazgatóságot és a NAKA-t is politikai küzdelmekre használták fel. Először Matovičcsal, majd Kiskával szemben, mégpedig felsőbb utasításra. A Denník N szerint Robert Fico nagy bajban van, lassan összeáll a kép a nyomozók előtt arról a bűnbandáról, amelyet éveken át közvetlenül a kormányhivatalból irányítottak.

Ficónak már Kuciak meggyilkolása napján be kellett volna fejeznie a politikai pályafutását. A kormányhivatali találkozók, amelyeken a belügyminiszteren és a pénzügyminiszteren kívül az adóhivatal emberei, rendőrök és Norbert Bödör is részt vett, további bizonyítékai annak, hogy Fico úgy vezette ezt az államot, mint egy keresztapa.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR/AP


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek