Újabb fákat kapott Bordány

A környezettudatosság jegyében egyre több fát ültetnek a településen, hogy előremozdítsák a környezetvédelmet és szebbé tegyék a falut

A faültetések egy része pályázati alapú, de akadnak felajánlások és önkéntes megmozdulások is, ami közösségi szinten is rengeteget számít Bordány életében. Az egyik legnagyobb sikert a kölcsönfenyők aratták karácsonykor, viszont azóta is történtek pozitív lépések a községben.

Például öreg, beteg fákat vágtak ki, és helyettük csemetéket ültettek. Valamint a nyolcadikosok a ballagási lufi felengedés helyett ugyancsak faültetésbe kezdtek. A szülők azt remélik, hogy más is követi ezt a példát, és idővel hagyománnyá válik a ballagási faültetés.

Mint Kiss-­Patik Péter alpolgármester  a delmagyar.hu-nak elmondta, a korábbi elképzeléseknek megfelelően újabb fasorokkal gazdagodik a település, hozzájárulva a klímaváltozás lassításához. A Kossuth utcában a kiszáradt oszlopos szilfák helyett, valamint a korábbi fasor meghosszabbításaként harminc darab szeleste hársfát, illetve ugyancsak a Kossuth utca északi fe­­lén, valamint a Petőfi utcai fasor pótlásaként hatvan darab gömbkőrist ültettek a település­üzemeltetés munkásai.

Emellett a településfásítási programban is részt vett Bordány. Ennek keretében korai juharfákat ültettek el.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek