Újabb fejlesztés zárult le a Tevánál

Hat új generikus gyógyszerhatóanyag eljárás fejlesztése fejeződött be a Teva gyógyszergyár debreceni alapanyaggyártás kutatás-fejlesztésért felelős központjában – közölte a cég pénteken.

Közleményük szerint az Új generikus gyógyszerhatóanyagok fejlesztése elnevezésű projekt összköltsége meghaladta a 905 millió forintot, amelyhez a magyar állam és az Európai Unió mintegy 325 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Debrecen a Teva stratégiai fontosságú gyártókomplexuma mind hatóanyaggyártás, mind pedig késztermékgyártás tekintetében, és jelentős a telephely K+F tevékenysége is – jelzi a közlemény.

A projekt keretében több új generikus hatóanyagot fejlesztett ki a cég olyan terápiás területeken, mint a daganatterápia, az antiinfektívumok, az anyagcsere-betegségek és az aneszteziológia.

A fejlesztések során kidolgozott eljárások eredményeképpen a vállalat a generikus hatóanyagokat az innovatív készítményekkel azonos, vagy azokat felülmúló minőségben, ám azoknál költséghatékonyabb módon tudja előállítani.

A kidolgozott eljárások a jövőbeni új termékgyártási eljárás és termékregisztráció alapját képezik. A támogatás segítségével 100 millió forint összegű eszközbeszerzés valósult meg, amely lehetővé tette a debreceni alapanyaggyártás kutatás-fejlesztési központ eszközparkjának további modernizációját – olvasható a cég közleményében.

 


Hasonló cikkek