Újabb fejlesztésekbe fogna a maroslelei önkormányzat

Ehhez összeállítottak egy tervcsomagot, melyet a Magyar Falu Programba nyújtanak majd be. Minden a sikeres pályázatoktól függ.

Ahogy azt korábban megírtuk, okosan igyekeznek gazdálkodni és keresik a lehetőségeket. Most olyan területek projektjeit készítették el, amikkel eddig nem nyertek támogatást. Így például kialakítanának egy szabadon használható teret játszóparkkal. Valamint karbantartó eszközöket is vásárolnának, illetve folytatnák a temető felújítását is. Habár utóbbi rendbetételében a vállalkozók és a helyi lakosok is részt vesznek, a ravatalozóra komoly összegeket kellene fordítani.

Drimba Tibor, polgármester a radio7.hu-nak elmondta, hogy ezen felül a régi, jegyzői lakást is szeretnék kicsinosítani, újra használhatóvá tenni. Civil szervezeteknek és egy ifjúsági színtérnek is otthont adna, ami kifejezetten hasznos lenne a fiataloknak, hiszen könnyebben és hatékonyabban támogathatnák egymást.

Ezekre a fejlesztésekre azért volna óriási igény, mert önerőből nem tudják kivitelezni a munkákat. Anyagi forrás híján is vannak és a közfoglalkoztatottak száma is lecsökkent az elmúlt időben. Emiatt helyi munkaerőre jelenleg kevésbé tudnak támaszkodni.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek