“El Ukrajnából magyar kutyák! Fogjátok értékeiteket és menjetek történelmi családotokhoz!”

Újabb fenyegető levelet kapott több kárpátaljai szervezet augusztus 21-én délután – számolt be a Kárpátalja.ma portál. Tegnap az említett hírportálhoz is érkezett fenyegető üzenet.

A levélben ukrainiawolf a „magyar kutyák” megszólítás után felszólította a magyarságot, hogy fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek a „történelmi családjukhoz”.

„A ti enklávétokra és közösségeitekre nincs szüksége Ukrajnának!” – írta.

A közelgő helyhatósági választások alkalmával írt levélben a szerző kollektív retorzióval fenyegette meg a magyarságot, amivel majd „tiszteletre tanítják” a nemzetet „az ukránok javára”.

„Eljött az idő!” – zárta sorait a rejtélyes levélíró.

A címzettek listája bővült. Tegnap „csupán” a Beregszászi Városi Tanács, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, Magyarország Beregszászi Konzulátusa, Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség és szerkesztőségünk kapott fenyegető üzenetet. Ma a GENIUS Jótékonysági Alapítvány, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház, a Kárpátaljai Református Egyház, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye, a Nagyszőlősi Városi Tanács, a Pro Cultura Subcarpatica civil szervezet és az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt is megkapták a levelet.

Forrás: Kárpátalja


Hasonló cikkek