Újabb forintkötvényt bocsát ki a Nemzetközi Beruházási Bank

Hároméves lejáratú, fix kamatozású forintkötvény zártkörű kibocsátását tervezi a magyar tőkepiacon a Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank – IIB) a BÉT honlapján közzétett közleménye szerint.

A 10 ezer forintos névértéken, 15 milliárd forint összegben az OTP Bank Nyrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. szervezésében kibocsátani tervezett kötvény futamideje három év, kamatozása fix 1,25 százalék. A teljesítés fordulónapja minden év október 18-a, lejárata 2022. A kibocsátási összeg a jegyzési érdeklődés függvényében 22,5 milliárd forintig emelkedhet.

A kötvényaukció tervezett időpontja október 16. A Magyar Nemzeti Bankhoz benyújtott kérelem elfogadását feltételezve a kötvény jegyzése 2019. október 24-én kezdődhetne meg a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

A Nemzetközi Beruházási Banknak – amely idén szeptemberben Budapestre helyezte át székhelyét Moszkvából – ez lesz a második forintkötvény kibocsátása a BÉT-en. A bank márciusban 24,7 milliárd forint értékben bocsátott ki szintén 3 éves és 2 százalékos fix kamatozású kötvényeket. A jegyzés során több mint 30 milliárd forint értékű adósságpapírra volt kereslet.


Hasonló cikkek