Újabb két migráns terroristát fogtak el, ezúttal Csehországban

Őrizetbe vett két embert szerdán a prágai repülőtéren a cseh idegenrendészet annak gyanújával, hogy közük volt a németországi vasútvonalakon 2018 októberében és decemberében megkísérelt merényletekhez. Prágai sajtójelentések szerint a kettő őrizetbe vett férfi rokonszenvezett az Iszlám Állam terrorista szervezettel.

Ezzel összefüggésben őrizetbe vettek a minap Bécsben egy iraki férfit. Eva Kropácová, a cseh rendőrparancsnokság szóvivője újságíróknak nyilatkozva megerősítette az erről szóló információkat, amelyeket korábban a CTK cseh hírügynökség közölt.

Megerősíthetjük, hogy a cseh idegenrendészet szerdán őrizetbe vett két külföldi állampolgárt a Václav Havel prágai nemzetközi repülőtéren, akiket az ICE gyorsvonatok elleni németországi terrortámadások kitervelésével gyanúsítanak – mondta.

Kropácová szerint a gyanúsítottak jelenleg rendőrségi fogdában vannak. Ausztria kérte a kiadatásukat, ennek lehetőségéről egy cseh bíróság fog dönteni – tette hozzá. A két külföldit egy Bécsben kiadott letartóztatási parancs alapján vették őrizetbe, röviddel az után, hogy megérkeztek Csehországba.

 


Hasonló cikkek