Újabb kisfilm egy felvidéki régióról

A felvidéki kisváros, Gúta idén ünnepli első írásos említésének 750. évfordulóját, ezen apropóból egy imázs filmet is készítettek 750 éve otthon címmel.

A város egy kétnapos ünnepséget szervezett szeptember 21-én amely keretein belül került sor a díszvetítésre a gútai Városi Művelődési Központban, a Városvezetés, a testvér települések vezetői és az ünneplő gútaiak előtt. Ezt követte a TV premier, majd október 28-án a Facebook premier.

“A videó nagyon szépen terjed az interneten, 40.000 elérésnél tartunk, így a célját is elérte: segít megismerni Gútát. Leginkább a narrátor választását érzem telitalálatnak. Csurka László hangja lúdbőröző szépséggel meséli el ezt a gútai mesét, ami minden valaha itt élt emberről szól egy kicsit.”

– meséli Forgács Attila, a Gúta TV ügyvezető igazgatója, aki producere volt a filmnek és társszerzője a film szövegének is.

 

 

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek