Eddig sikeres a „posta&bank” koncepciója

Újabb kistelepülésen lesznek elérhetőek a postai szolgáltatások a Takarékbank helyi fiókjában.

Februárban országszerte várhatóan 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank, ezzel csaknem 20-ra emelkedik azon települések száma, ahol a közös működtetés hatékonyságát vizsgálják a felek – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta Zrt. kedden.

A közleményben emlékeztettek: a Magyar Posta és a Takarékbank tavaly júniusban jelentette be, hogy közös programot indít kistelepüléseken, majd novemberben mutatták be Csengődön az első olyan takarékbanki fiókot, ahol banki és postai szolgáltatásokat egyaránt nyújtanak. A program egyelőre tesztjelleggel működik, célja, hogy hatékony működés mellett a korábbinál magasabb szolgáltatási színvonalon biztosítsa a kistelepülésen élők számára az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését – összegezték.

A tesztprogram második körébe bevont településeken február 1-24-ig lesznek a postai szolgáltatások a Takarékbank helyi fiókjaiban elérhetőek – ismertették. A változásról a lakosokat szórólapokon és plakáton értesítik, de az önkormányzatok is segítséget nyújtanak a tájékoztatásban. A tesztidőszak várhatóan tavasz végéig tart, azt követően a két társaság megvizsgálja a tapasztalatokat és közösen dönt a program hosszú távú sorsáról – jelezték a közleményben.

Üzlet | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek