Újabb lépést tettek a méhek védelméért Makón

Korábban írtuk, hogy egy méhlegelős zöldtetőt alakítottak ki a városban, ezzel is védve a beporzókat, különösen a méheket, hiszen csökken a számuk. Most pedig a skanzen méhkertje is elkészült.

Ez egy újabb lépés afelé, hogy tegyen a közösség a természetért. A skanzen méhlegelőjét a József Attila Múzeum kezdeményezésére alakították ki, így csatlakoztak a környezettudatosság megerősítéséhez.

A régi apátfalvi ház mellett lekerítettek egy közel 25 négyzetméteres területet, ahol nem kaszálnak, hanem meghagyták a virágokkal tarkított gyepet a méheknek és egyéb ízeltlábúaknak – nyilatkozta a Rádió7-nek Szikszai Zsuzsanna igazgató.

A város emellett is nagyon gondot fordít a környezetvédelemre. Nemrégiben rovarhotelt adott át a múzeum. Ezzel a rovarok fontos szerepére kívánják felhívni a figyelmet, hiszen ezek az állatok nagyon aprók és sokszor hajlamosak vagyunk, haszontalannak vagy károsnak vélni őket, pedig éppen ellenkezőleg határozottan előnyös a létük.

A József Attila Múzeum – és természetesen az önkormányzat is – azt reméli, hogy e lépések által megszerettethetik a lakosokkal és a látogatókkal a méheket, rovarokat, természetvédelmet. Abban bíznak, hogy ez a hozzáállás inspirál másokat és egyénenként is egyre többet tesznek majd a környezetért.

Szerencsére mostanában már nem olyan ritka a méhkertek telepítése. Mi is beszámoltunk róla, hogy Csongrád-Csanád megyéből Szentes is csatlakozott a méhkertet kialakítók és gondozók táborához. Országosan pedig egy egész programot dolgoztak ki a méhek érdekében, amihez a jelek szerint Makó is társult.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek