Újabb oknyomozó riportert fenyegettek meg Szlovákiában

Két évvel és négy hónappal a Kuciak-gyilkosság után az aktuality.sk újabb riporterét érte fenyegetés.

Peter Sabo postaládájába jelzésértékű pisztolytöltényeket dobtak. Az oknyomozó újságíró a Kuciak gyilkosság után került a szerkesztőségbe. Mindabban szeretett volna segíteni, amit ők elkezdtek. Pályafutása alatt sikerült több gyanús ügyet is felderíteni, vagy elindítani neki köszönhetően.

“Ha azt gondolják meg tudnak félemlíteni, nagyon tévednek.” – nyilatkozta Peter Bárdy főszerkesztő. “Az aktuality.sk főszerkesztőjeként időről időre megkérdeznek a külföldi újságírók, biztonsági szakértők, politikusok és még sokan mások, vajon megismétlődhet-e szerintem a 2018. február 21-i helyzet? Aznap ölték meg munkatársunkat, Ján Kuciakot és menyasszonyát, Martina Kušnírovát. Mindig ugyanaz a válaszom: hiszem, hogy többé nem fordulhat elő ilyesmi. És továbbra is ezt hiszem – annak ellenére, amivel újabban szembesültünk.” – vallja Bárdy.

Forrás: Branislav Wáclav / Aktuality.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek