Újabb óvoda rekonstrukciója kezdődött el Szegeden

Csaknem 400 millió forintból korszerűsítik uniós támogatással Szegeden a Tarjáni Óvoda épületét, az önkormányzat 2017 óta 2,369 milliárd forintot fordított ilyen célra – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

    A közlemény szerint a hat hónapig tartó beruházás célja, hogy modernné, hatékonnyá és energiatakarékosabbá tegyék az 1977-ben, paneltechnológiával épült 104 férőhelyes óvoda működését.
A következő hónapokban elvégzik a külső falak utólagos szigetelését, a homlokzati ajtókat és ablakokat korszerű hőszigetelő nyílászárókra cserélik. Megtörténik a tetőfödém hő- és vízszigetelése, és napelemes rendszer is telepítenek. A csoportszobáknál külső árnyékolást készítenek. Cserélik a hideg és meleg burkolatokat, a megmaradó parkettákat felcsiszolják, újralakkozzák, a helyiségeket kifestik, a beltéri ajtókat kicserélik.

Korszerűsítik a teljes fűtésrendszert, a víz- és szennyvízhálózatot, modernizálják a hőközpontot és az elektromos hálózatot, felújítják a vizes blokkokat, valamint új csapadékvíz-elvezetési rendszert alakítanak ki. Az óvoda akadálymentesítése keretében új illemhelyet alakítanak ki, az akadálymentes bejáratot felújítják.
Új gumiburkolatos játszóhelyet, új kültéri tusolókat és ivókutakat alakítanak ki, és kültéri játszóeszközöket vásárolnak. Kicserélik a bútorokat, a gyerekek öltözőszekrényeit, megújulnak a konyha eszközei.

A beruházás kivitelezője a szegedi Alp-Favill ’96 Kft.
2017 óta Szegeden nyolc óvodaépület korszerűsítése fejeződött be, amelyre az önkormányzat uniós támogatásból 1,785 milliárd, saját forrásból 584 millió forintot fordított. Jelenleg is zajlik a Makkosházi Óvoda felújítása, a program a tervek szerint a Gyertyámos Utcai Óvoda korszerűsítésével folytatódik majd – áll a közleményben.


Hasonló cikkek