Újabb óvoda újult meg Szegeden

A gyermekek nevelése, játékos foglalkoztatása, oktatása kiemelten fontos a város számára, de ehhez a jól képzett szakemberek mellett, elengedhetetlenek a korszerű intézmények

Éppen ezért a megyeszékhely vezetése igyekszik megragadni minden pályázati lehetőséget. Legutóbb közel 300 millió forintos Európai Unió által biztosított forrást használtak fel a Szeged-Kiskundorozsma Jerney utcai óvodájának felújítására. Erről több helyi portál is beszámolt.

A felújítási munkálatok során többek között nyílászárókat cseréltek, fűtési rendszert korszerűsítettek, új ajtókat és ablakokat szereztek be, megújultak a vizesblokkok, valamint a szennyvíz-és csapadékvíz elvezető rendszerek is. Új padlóburkolóval gazdagodtak a csoportszobák, akadálymentesítettek és napelemeket szereltek a tetőre.

A kivitelezés alatt a gyerekek nem látogathatták az ovit, hogy minden teljesen biztonságos legyen és gördülékenyen haladjanak. Addig egy másik intézménybe, a Teréz utcaiba költöztek át. A szülők és az óvodapedagógusok is állták a sarat, és a visszajelzések alapján tetszik nekik a végeredmény. Gyermekeik már használhatják is a helyet.

Az átadó kisebb ünnepség keretében zajlott, ahol jelen volt Botka László is. Kiderült az is, hogy az elmúlt közel négy évben 8 óvodát újítottak fel összesen 2 milliárd forintból, és még tervezik folytatni a sort.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook

 


Hasonló cikkek