Újabb részletek derültek ki a 4 éves kisfiú haláláról, aki egy föld alatti aknába fulladt Kelet-Szlovákiában

Szeptember végén történt a tragédia Krasznahorkaváralján, a Rozsnyói járásban egy hulladékgyűjtő helyen. A 4 éves kisfiú rejtélyes körülmények között beleesett egy aknába, amit az esővíz gyűjtésére használtak, és megfulladt. A szlovák rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben.

A 4 éves kisfiú több gyerekkel együtt a Krasznahorkaváralja községben lévő önkormányzati hulladékgyűjtő helyen tartózkodott, ami akkor nyitva volt, és eddig tisztázatlan körülmények között beleesett az esetleges tűzoltásra használt vízaknába. Az akna műanyag fedéllel volt biztosítva.

A szlovák rendőrség jelenleg kihallgatja a hulladékgyűjtő alkalmazottait, a szemtanúkat és a gyermek szüleit. „Még a boncolás eredményére várunk” – magyarázta Mésarová.

A feltételezések alapján a balesetkor több gyerek játszott a hulladékgyűjtőnél, mikor az egyik alkalmazott elzavarta őket. Egy másik verzió szerint a gyerekek azért mentek oda, hogy átkutassák a szemetet, állítólag voltak ott felnőttek is, akik fűtésre ágakat gyűjtőttek. Csak távozáskor vették észre, hogy a kisfiú eltűnt. Egyelőre nem világos, mennyi idő elteltével vették észre, hogy az aknába esett.

A mentőket állítólag csak 20-30 perc után hívták ki, mert túl későn jöttek rá, hogy a gyermek fuldoklik.

Egy helyi asszony arról is beszámolt, hogy egyszer az aknába már beleesett egy felnőtt nő, aki közben eltörte a lábát.

A szomszédok elmondták, hogy a kisfiú édesanyja a rendőrségen azt vallotta, hogy egy felnőttel és két idősebb gyerekkel engedte el a kisfiút. A kihallgatás után az anya feljelentést tett az önkormányzat ellen az ügyben, hogy a hulladékgyűjtőre nem volt engedélyük, így nem lett volna szabad megnyitniuk.

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek