Újabb robbantással vádolja a NAKA a nagykürtösi pokolgépes merénylőt

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) illegális fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel vádolja a nagykürtösi Peter P-t (33), akinek neve a 2013-ban meggyilkolt garamszentkereszti városi képviselő, Marek Rakovský halálával is összekapcsolódik.

A férfit most egy újabb robbantás kitervelésével vádolják. A NAKA szerint Peter P. 2014-ben egy orosz kézigránátot hozott be az országba. „Még abban az évben, február 5-én éjszaka Gyetvára (Detva) ment, és a kibiztosított kézigránátot egy magáncég udvarára dobta, megrongálva ezzel az épület homlokzatát, ablakait, ajtaját és az ott parkoló autót.” – közölte a rendőrség. Hozzátették: a tett indítékát még vizsgálják.

A rendőrség egyúttal hazugságnak nevezte egy “biztonsági elemző” állítását egy 2018-as cikkben, amely szerint a bűncselekményben közreműködtek a NAKA munkatársai. „A nyomozás menete teljességgel kizárja az efféle vádakat.” – hangsúlyozta a rendőrsé

Peter P. ellen 2018-ban Marek Rakovský városi képviselő meggyilkolása miatt indult büntetőeljárás. A képviselővel egy autóba rejtett pokolgép végzett még 2013-ban.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek