Újabb szülői örömök a Szegedi Vadasparkban

Mindhárom tevekancának megszülettek a csikói és szurikátákkal is bővült az állatsereglet.

Korábban lapunk is megírta, hogy Kata és Moha – a Vadaspark kedvelt tevéi családdá váltak, mert világra jött Hanna, az idei első tevebébi. Azóta pedig minden nőstény kétpúpú megellett, így a büszke mamák már nevelgetik kiscsikóikat, Hanna pedig játszópajtásokra lelt.

A Szegedi Vadaspark új lakói
A Vadaspark új lakói – Fotó: zooszeged.hu

Ám nem ez az egyetlen jó hír a Parkból, ugyanis nemrégiben szurikáták érkeztek új otthonukba, két testvér hím Pécsről, egy nőstény pedig Budapestről. A gondozók azt tapasztalják, hogy az állatok szimpatikusnak vélik egymást, így remélhetőleg hamarosan összeáll egy új, fiatal csapat.

A szurikáták életmódjának különlegessége az, hogy jól fejlett társadalmuk van, szinte mindenki külön feladatot lát el. Az őrszemek figyelik a külvilágot és figyelmeztetik a családot. A hímek természetesen a fajfenntartásért is felelnek. Ám a nőstények közül, csak az alfanőstény szaporodik, habár a többiek segítenek felnevelni az utódokat.  Ezért – írja a zooszeged.hu – remélik, hogy a most megérkezett nőstény ezt a szerepet tölti majd be.

Szurikáták a Szegedi Vadasparkban
A Vadaspark új lakói – Fotó: zooszeged.hu

Természetesen rajtuk kívül is sok a fiatal, vagy idén született, új jövevény. Ebből is látszik, hogy a Vadasparkban a pandémia ideje alatt sem állt meg az élet. Sőt az állatok gyarapodtak, a dolgozók pedig már várják, hogy újra megnyithassák a kapukat a látogatók előtt. Ami, ha minden igaz hamarosan bekövetkezik, hiszen a kormány tájékoztatása szerint négymillió beoltottnál szolgáltatások széles köre indulhat el újra. Ide tartoznak a vadasparkok is. Mindazok látogathatják ismét, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek