Újabb Tűztámadás a szlovákiai Ímelyen

A főtéren múlt szombaton (szeptember 21-én) immár harmadik alkalommal rendezték meg a liga szezonzáró döntőjét. A rendezvény megszervezésében a helyi tűzoltó egyesület és a falu közösen munkálkodott. Összesen 22 csapat áll rajtvonalhoz.

A verseny alakulásáról az Ímelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka és a verseny kommentátora, Marek Petrik mesélt. „Öt év versenyzés során 2017-ben és 2018-ban megnyertük a Dunamenti Tűzoltó Ligát, ahol a férfi, valamint a női csapat is az első helyet szerezte meg. 2017-ben a THHL-en másodikak lettünk. Idén az ifi csapatunk futotta meg a legjobb stafétát Kiszucaújhelyen (Kysucké Nové Mesto). A 2019-es THH Ligát Mezőkeszin (Poľný Kesov) rosszul kezdtük, sajnos be sem sikerült fejezni a tűztámadást. Ugyanakkor az idei szezonban kétszer sikerült megszereznünk az első és kétszer a második helyet, bár összességében így is csak negyedikek tudtunk lenni.” – értekelt a tűzoltó egyesület parancsnoka.

A házigazdáknak nem úgy sikerült a verseny, ahogy eltervezték. „A rajt előtt még utoljára ellenőriztük a versenymotor műszaki állapotát. A rajtnál azonban nagy megdöbbenésünkre már nem sikerült beindítani. A rendelkezésünkre álló idő alatt nem tudtuk a problémát sikeresen orvosolni, így a férfi csapat ezen a mérkőzésen nem tudott elrajtolni. Sajnos a lány csapat sem hozta az elvárt teljesítményt, csak a nyolcadikak lettek.”– mondta Petrik.

A férfiak versenyében Mezőkeszi lett az első, ahol Marcel Jonás a bal ágon futotta meg a meccs leggyorsabb idejét 12.92 másodperccel.

Az idei év nehézségei ellenére az ímelyiek már izgatottan várják és új helyszínre, a község futballpályájáre tervezik a jövő évi versenyt, amikor is az ímelyi tűzoltó egyesület megalapításának 110. évfordulóját fogja ünnepelni.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek