Újabb ügyben emeltek vádat Kočner, Zsuzsová és bandájuk ellen

A Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze kedden vádat emelt 5 személy – Marián Kočner, Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Dušan Kracina és Darko Dragić ellen. A vád szerint szervezett csoportként készítették elő Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic speciális ügyész és Peter Šufliarsky ügyész meggyilkolását – tájékoztatott Jana Tökölyová, a Szlovák Főügyészség szóvivője kedden.


A szóvivő elmondása szerint a gyilkosságok előkészítése idején Žilinka és Šufliarsky vezető ügyészek, Lipšic pedig ügyvéd volt. A gyilkosságokért cserébe pénzjutalom járt volna. Az ügyész szándékos emberölés előkészítésének különösen súlyos bűncselekménye ügyében emelt vádat az érintettek ellen. Zsuzsovát és Szabót illegális fegyvertartásban és fegyverkereskedelemben való bűnrészességgel is vádolják.

2019 augusztus végén a belügyminisztérium ellenőrzési szolgálatának nyomozója Zsuzsovát, Szabót, Miroslav Marčekot és Andruskó Zoltánt gyanúsította meg Šufliarský, Žilinka és Lipšic meggyilkolásának előkészítésével. Žilinka és Lipšic megölését 2017 őszén rendelhették meg, a megrendelést a gyanú szerint Alena Zs. vette fel. Az elítélt Andruskó vallomását követően – melyet Ján Kuciak újságíró és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében tett – letartóztatták Dušan Kracina vállalkozót is. Az ügyben márciusban meggyanúsították Darko Dragić bosnyák állampolgárt, majd június végén, utolsóként Kočnert is.

Žilinka és Šufliarský szerint a tervezett gyilkosság indítékát a munkájukban kell keresni. Lipšic meggyőződése, hogy a kiiktatásukat Kočner rendelte meg. Egy idő után az ügyet az ellenőrzési szolgálattól átvette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA).

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek