Újabb zalai települések kapnak modern kerékpárutat

Kétszer egysávos kerékpárutat építenek három települést érintve.

Mintegy 670 millió forint pályázati forrásból több mint három kilométernyi kerékpárút épül Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós összekötésére, amellyel Lenti is közvetlenül elérhetővé válik két keréken – tájékoztatta a Zala Megyei Önkormányzat (ZMÖ) szerdán az MTI-t.

A ZMÖ vezetésével, Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós önkormányzata, illetve a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. részvételével létrejött konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett, turizmusfejlesztésre kiírt pályázati alapból nyert 670 millió forintot a beruházásra. A munkálatok keretében 2022 októberéig több mint 3,1 kilométernyi, kétszer egysávos kerékpárutat építenek a három települést érintve.

A kerékpáros turizmus feltételeinek és a települések összeköttetésének javítását célzó fejlesztés csatlakozik a korábban megvalósított, Lenti, Kerkateskánd, Szécsisziget és Csömödér közötti kerékpárúthoz, valamint a Tornyiszentmiklóson már meglévő bicikliúthoz. A csatlakozási pontok kiépítésével Lenti városa két keréken is közvetlenül elérhetővé válik az érintett településekről.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek