Újjászületik a kaposvári megyeháza belülről

Hőlégszivattyús rendszert kap kazán helyett a megközelítőleg kétszáz éves épület.

Energetikailag korszerűsíti a kaposvári vármegyeházát a Somogy Megyei Önkormányzat, a heteken belül kezdődő és a tervek szerint 2022 májusára befejeződő beruházás 376,5 millió forintba kerül – tájékoztatta az önkormányzat szerdán az MTI-t.

Azt írták: a kivitelező a régi, elavult kazánt felváltó léghőszivattyús berendezés üzembe helyezésével megújítja a fűtési rendszert a somogyi megyeszékhely Fő utcájában álló 19. századi, klasszicista stílusú épületben. A műemléki szempontok figyelembe vételével zajló projekt magában foglalja a padlásfödém szigetelését, a nyílászárók felújítását, cseréjét, a napelemes rendszer növelését és a sérült vakolat rekonstrukcióját is – tették hozzá.

Kiemelték, hogy az önkormányzat a vármegyeháza üzemeltetési költségeinek jelentős csökkenését várja a fejlesztéstől. A közleményben Biró Norbertet (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét idézve jelezték: a beruházás az első lépés azon megyei önkormányzati épületegyüttesnek az energetikai korszerűsítésében, amelybe a vármegyeháza mellett a volt levéltár is tartozik.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek