Újra adományoztak a hódmezővásárhelyiek

Harminc doboz ruhát kapott a vásárhelyi Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat, melyet rászorulók közt osztanak majd szét.

A gyűjtésben a Fidelitas helyi csoportja segített, s a használt ruhadarabok között minden korosztály találhat magának megfelelőt, hiszen tipegőktől a felnőtt méretű ruhákig terjed a választék.

Bálint Gabriella, a Központ főigazgatója hangsúlyozta, hogy az adományok mosott, fertőtlenített ruhák, így bárki nyugodt szívvel viselheti s a helyszínen ki is választhatja, sőt akár a család többi tagjának is vihet belőle. A családsegítő szolgálat munkatársai mindenben segítenek.

A megmozdulással nemcsak a Kagylóhéj kapcsolati hálójába tartozó rászorulókat akarták támogatni, hanem egyúttal rá kívánták irányítani a figyelmet nélkülöző embertársaink megsegítésére. Habár a településen az adományozás egyáltalán nem ritka, évente többször szerveznek különböző akciókat.

Bárki jó szolgálatot tehet, akár tartós élelmiszer vagy kinőtt ruha elajándékozásával, hiszen a még jó állapotú darabokat nem kell kidobni. Így a környezetet is tehermentesítjük és megkönnyítjük a nehéz helyzetben lévők életét, ugyanis nem mindenki engedheti meg, hogy ruhaneműt vásároljon. Viszont a tiszta ruházat elengedhetetlen a hétköznapokhoz. Emellett pedig az ehhez hasonló gyűjtések jó alkalmat adnak a közösségi összefogásra.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: radio7.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek