Újra ellenőrzik a helyes maszkhasználatot Kecskeméten

A Kecskeméti Városrendészet munkatársai a város egész területén ellenőrzik, hogy mindenki helyesen hordja-e a maszkot. A szankció csak végső eszköz jelenleg a hatóságok kezében. A szabálysértési bírság ötezertől 500 ezer forintig terjedő büntetést jelent.

Újra megkezdte a közterületi maszkhasználat ellenőrzését a Kecskeméti Városrendészet. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ugyanis ismét kötelezővé tette az orrot és szájat eltakaró eszközt. A korai tapasztalatok alapján egyelőre még sokan nem, vagy nem megfelelően hordják a maszkokat. A városrendészek a város egész területén figyelik, hogy mindenki betartja-e a szabályokat.

„Türelmi idő nincs, a rendelet a mai napon hatályba lépett. Kollégáimat azonban azzal az utasítással láttam el, hogy megfelelő módon differenciáljanak. Nem a szankcionálás a feladat, tehát nem fogunk élni azonnal a feljelentéssel, a feljelentés eszközével. Figyelmeztetnek a kollégák az emberek biztonsága érdekében” – mondta dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője.

A kedd délelőtti főtéri ellenőrzés alkalmával átlagosan 5 személyből hármat kellett felszólítania a városrendészeknek. Ez nem a maszk ellenzése miatt történt, többségükhöz csak nem jutott még el az ismételt bevezetés híre. A korábban alkalmazott kivételek azonban most is életben vannak, vagyis:

– sportoláskor, illetve parkokban és zöldterületeken nem kell a maszkot használni,

– a 6. életévét be nem töltött kiskorú gyermekeknél, valamint értelmi fogyatékossággal élő személyeknél nem kötelező a maszkhasználat.

A Kecskeméti Városrendészet munkatársai végső esetben tesznek feljelentést. A szankció kiszabása pedig a rendőrök kezében van. A szabálysértési bírság ötezertől 500 ezer forintig terjedő büntetést jelent.

 Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 


Hasonló cikkek