Újra Frölich a főrabbi

Három év után lett ismét a magyar zsidók vallási vezetője a Dohány utcai zsinagóga vezetője, aki 2018-ban mondott le

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) közgyűlése vasárnap megerősítette a rabbitestület korábbi döntését, hogy Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga vallási vezetője az országos főrabbi – közölte a Mazsihisz vasárnap az MTI-vel.

Frölich Róbert 2015 és 2018 között már volt országos főrabbi, megbízatásáról 2018. április 11-én mondott le. A pozició azóta betöltetlen volt. A testület – a járványhelyzet miatt online tartott – közgyűlése 47 igen, 7 nem és 9 tartózkodás mellett vette tudomásul a rabbitestület választását – írták.

Frölich Róbert főrabbi 1993 óta a Dohány utcai zsinagóga vallási vezetője. Ezt megelőzően három budapesti körzetben – a Dózsa György úti zsinagógában, az újpesti zsinagógában és a Páva utcai zsinagógában – látott el rabbinikus tevékenységet.

1994 és 2012 között a Magyar Honvédség Tábori Rabbinátusának vezető rabbija volt, 1995 és 2012 között dandártábornoki rendfokozatban szolgált. Heisler András, a Mazsihisz elnöke gratulált az új országos főrabbinak, hozzátéve, hogy volt már három év, amikor ő elnök volt, Frölich Róbert pedig országos főrabbi, és harmonikusan tudtak együtt dolgozni.

A Mazsihisz elnöke reményét fejezte ki, hogy az elnöki ciklusából fennmaradó következő két esztendőben is így lesz. „Azt várom Frölich Róbert főrabbitól, hogy segít békét és nyugalmat teremteni a közösségen belül” – fogalmazott Heisler András a közlemény szerint.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek