Újra kinyitnak a bezárt posták

Kettő ismét nyitva van a tavaly novemberben bezárt kilenc miskolci postahivatal közül.

November 11-től országosan 366 helyen ideiglenesen szünetelni kezdett a postai szolgáltatás. Az energiaárak emelkedése miatt spórolási intézkedések bevezetésére kényszerült a Magyar Posta. Miskolcon kilenc postahivatalt kellett ideiglenesen bezárni, és voltak köztük olyanok, amelyek megszűnésével városrészek maradtak postai szolgáltatás nélkül.

 

Postaláda a belvárosban

 

Miskolctapolcán és Szirmán önkormányzati segítséggel hétfőn újranyitottak a hivatalok, és egy most megkötött megállapodás értelmében jövő őszig biztosan üzemelni fognak. December közepén kereste meg a Magyar Posta regionális igazgatósága a miskolci városvezetést, az újranyitást pedig az tette lehetővé, hogy az üzemeltetéshez szükséges költségeket részben átvállalta az önkormányzat. 2023-ban összesen harmincmillió forinttal járul hozzá a helyi önkormányzat a fenntartási költségekhez, a megállapodás 2024 októberéig szól.

 

Nyitókép: Miskolc főpostájának bejárata. A város központi postahivatala a bezárások hatására még nagyobb forgalmat bonyolít.

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek