Újra kitárja kapuit Mórahalom: itt a nyitás ideje

Nógrádi Zoltán polgármester május 5-én tartott nagyszabású sajtótájékoztatót a járványhelyzet átvészeléséről és az újranyitásról a Futó Dobó Lovasközpontban. Az internetes, élő bejelentkezésnek hála a PannonHírnök is ott lehetett a közönség soraiban.

A rendkívüli helyzet alatt a település kihasználta a bezártság idejét, és számos ponton megújult. Ahogy arról korábban írtunk, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő egy teljes Csendes Wellness részleggel bővült.

Most, hogy ismét kinyithatott a fürdő, meghosszabbították a fel nem használt jegyek és ajándékutalványok lejárati idejét. Azok a fürdőbelépők és szállásadó kedvezmények, amik 2020. november 11-e urán jártak le, de a kialakult helyzet miatt, nem kerültek beváltásra, még június 30-ig felhasználhatók.

Emellett a Patkó Lovasszínház is újult erővel várja a látogatókat. Már a hetedik évadra készülnek. A sajtótájékoztató keretében Pintér Tibor és Pápai Kíra tartottak bemutatót. A nézők ízelítőt kaphattak az egyik új darabból, és a szabadidomításba is betekintést nyerhettek.

Szabad idomítás Mórahalom
Szabadidomítás a mórahalmi sajtótájékoztatón – Fotó: moranettv.hu

Ugyanakkor nem maradt szó nélkül az Ezer Év Parkja sem, ahol új makettek és programok várják a látogatókat. Az egészségügyi dolgozók és családtagjaik pedig ingyen látogathatják a parkot 2021-ben.

Nógrádi Zoltán többször is említette a tájékoztató alatt, hogy a megújult szolgáltatásokkal magasabb szintre kívánják emelni Mórahalom vonzerejét, ennek köszönhetően léptékváltáson megy keresztül a város.

A Lovasszínházban további előadások és koncertek is lesznek, és hamarosan közeleg a fürdő első strandpartija: május 22-én ezzel nyitják hivatalosan a nyári szezont. Valamint májusban ezen kívül két kiemelt programmal is készül a város.

Május 23-án, pünkösdvasárnap a vajdasági Fokos Zenekar muzsikál az Ezer Év Parkjában, akik a dél-alföldi magyar tamburamuzsika lehető legszélesebb körben való megismertetésére vállalkoztak. A koncert a több elemből álló „Dallamok határok nélkül” című programsorozat része, melynek középpontjában a Kárpát-medence sokszínű magyar népzenéjének bemutatása áll. Május 27-én pedig Dés László érkezik a Kolo Kulturális Központba – tudtuk meg a moranettv.hu –tól.

Ha mindez még nem volna elég, lapunk szeretettel ajánlja Mórahalom Tulipános Kertjét, ami szintén nagy sikernek örvend. Már a virágszüret első heteiben több ezres látogatottságról számoltak be. A készülődésről és a nyitásról mi is hírt adtunk.

Mindebből úgy tűnik tehát, hogy Mórahalom jelentős beruházásoknak köszönhetően, kiemelkedő koncepcióval nyitja meg az idei turisztikai szezont.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek