Újra közlekedik a vonat Zólyom–Gyűgy–Ipolyság vonalon

16 év után indul újra az említett vonalon a személyvonat közlekedés. A 74 kilométeres szakaszon az első személyvonat 2019. január 2-án indul.

A közlekedés újraindítása főleg a dolgozók és a diákok számára jelent megoldást, a vonatok ezért elsősorban munkanapokon fognak közlekedni. A Közlekedésügyi Minisztérium rendszeresen kiértékeli majd a járatok kihasználtságát, és igény szerint bővítheti azokat a hétvégékre is. A Zólyom – Ipolyság vonalon húsz új vonat fog közlekedni. A cél, hogy összeköttetést nyújtson a Zólyomon keresztül haladó gyorsvonatokra, valamint eljutást biztosítson a Csata – Ipolyság vonalon.

Bécs és Pozsony között egy új IC járat is bevezetésre kerül Pozsony – Újváros – Ligetfalu megállókkal és az osztrák vasúttársasággal való együttműködés értelmében immár átszállás nélkül fogunk tudni utazni Salzburgba, Innsbrukba, Zürichbe is.

Forrás: korkep.sk, webnoviny.sk, vasutallomas.hu


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek