Újra Lecsófesztivál lesz Miskolcon

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Lecsó-és Pecsenyefesztivál a miskolci Majális parkban, augusztus 6-án. A szervezők a Városházán, kedden délután tájékoztatták a média képviselőit a főbb tudnivalókról.

Sajtótájékoztató a miskolci Városházán a Lecsófesztiválról PTV Fotó: Vona Ildikó
Sajtótájékoztató a Lecsófesztiválról a miskolci Városházán
PTV Fotó: Vona Ildikó

Évről-évre sikeresebb a rendezvény. Tavaly a lecsó-és pecsenyefőző versenyre 27 csapat nevezett, és a hagyományos főzőverseny mellett egyre inkább kezd ez a megmozdulás a civil szervezetek fesztiváljává is válni. Idén 12 különféle programmal várják a látogatókat: lesz többek közt élő lecsó-csocsó, motoros produkciók a Borsodi Motorosok Egyesületének előadásában, valamint kutyás bemutatók.

“Nagyon sok egyesület csatlakozott ehhez a rendezvényhez, mint pl. a 10 éves Baráthegyi Vakvezető Kutyák, lesz zöld standunk is, jön a DVTK, a Gombász Egyesület, lesz motoros találkozó, Trabant találkozó, extrém vidámpark, úgyhogy nagyon sok változatos programunk van.” – tájékoztatta a sajtó képviselőit Kanyog Miklós, a Lecsó-és Pecsenyefesztivál főszervezője.

A Lecsófesztiválon megrendezésre kerülő I.Lecsó-Csocsó Labdarúgó Kupa plakátja PTV Fotó: Vona Ildikó
A Lecsófesztiválon megrendezésre kerülő I.Lecsó-Csocsó Labdarúgó Kupa plakátja
PTV Fotó: Vona Ildikó

A miskolci önkormányzat külön csapattal képviselteti magát a főzőversenyen, de a város több díjjal is támogatja majd a résztvevőket. A főzőversenyre e-mailben lehet nevezni, 2016.július 31-ig.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek