Újranyitnak vagy zárva maradnak az iskolák a többi országban?

Az utóbbi hetekben sorra jelentették be az országok, hogyan indítják el a következő tanévet járványhelyzet idején. Elég eltérő megoldások születtek, ezért most összegyűjtöttük egy cikkben, hogy mi a jelenlegi állás – olvasható az eduline.hu-n.

Lengyelországban hagyományos formában, egészségügyi szabályok betartásával, de szájmaszk kötelező használata nélkül kezdődik az oktatás szeptemberben. A jelenlegi járványhelyzet Ausztriában is lehetővé teszi a normális tanévkezdést, illetve Skóciában is az iskolák újranyitásával terveznek. Olaszországban szintén a szokott időben kezdik a tanítást, ugyanakkor van még néhány kérdés az iskolakezdéssel kapcsolatban. Hathónapos zárva tartást követően szeptemberben újranyitnak a franciaországi egyetemek.

Az már biztos, hogy szeptember elsején elkezdődik a tanév Szerbiában és Izraelben, de a tervek szerint nem minden nap és nem mindenki járhat majd be személyesen az órákra. Romániában minden településen más-más – zöld, sárga, vörös – forgatóköny szerint zajlik majd az oktatás, ami a helyi járványhelyzettől függ. Törökországban a koronavírus-járvány miatt távoktatással indul a 2020/2021-es tanév. A tervek szerint a diákok a negyedik tanítási héten, szeptember 21-étől fokozatosan fognak visszatérni az iskolapadokba, így kezdetben csak csökkentett létszámban lesznek jelen a tantermekben.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek