Ukrajna – különös sorozás

A kijevi városi-megyei hadkiegészítő parancsnokságon harmadik napja tartanak fogva legalább két fiatalembert – közölte a zn.ua a ZMINA jogvédő központ tájékoztatására hivatkozva.

A hadköteleseket egy razzia után vitték el még október 4-én az egyik fővárosi munkásszállásról. A hírek szerint, azóta átestek az egészségügyi vizsgálaton, s „szemre” megállapították, hogy alkalmasak a katonai szolgálatra. A fiatalokkal semmit nem közöltek, még a szüleiket sem engedik hozzájuk.

A hírportál az esettel kapcsolatban megjegyzi, amióta Ukrajnában ismét bevezették a kötelező katonai szolgálatot, gyakran előfordul, hogy a toborzók a rendőrség közreműködésével „sorozzák be”a katonaköteleseket.

Jurij Velicskanics, a kárpátaljai hadkiegészítő parancsnokának helyettese a mukachevo.netnek elmondta, a megyében 39 olyan fiatal ellen indult büntető eljárás, akik a behívó átvétele után nem jelentek meg a sorozáson.

Ukrajnában ebben az évben az őszi sorozás október 5-én kezdődött és december 21-ig tart. Ez idő alatt 13 ezer újoncot visznek el katonának


Hasonló cikkek