Ukrajna történetének legnagyobb cigarettafogása Kárpátalján – Video

A dohánytermékeket az úgynevezett feketepiacon terjesztették Ukrajnában és Európai Unió országaiba csempészték. Az ukrajnai Állami Nyomozó Iroda és az Ukrán Biztonsági Szolgálatának korrupció elleni küzdelemért és szervezett bűnözésért felelős főosztályának munkatársai együttes erővel derítettek fel egy külföldi országokban gyártott dohánytermékek illegális behozatalát Ukrajnába.

 Az előzetes információk szerint a világszerte ismert márkájú zárjegy nélküli cigaretta terjesztése a bűnüldöző szervek tisztviselőinek segítségével történt.

A kárpátaljai Munkácson egy raktárban bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a nyomozók. Emellett arról is kaptak információt, hogy a raktár melletti parkolóban álló autókban ismeretlen származású, szintén zárjegy nélküli cigaretta található.

Június 27-29-én a tisztviselők összesen 11 házkutatást tartottak a raktárakban és a járművekben. A kutatások során Ukrajna történetének legnagyobb mennyiségű csempészcigarettáját fedezték fel.
Az előzetes becslések szerint a talált áru ára 70 millió hrivnya.
Ezen kívül 13 teherszállító gépkocsit találtak, melyekkel ukrán árut szállítottak. Az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még tart a nyomozás.

Fotó: karpatinfo.net


Hasonló cikkek