Ukrán elnökjelölti vita pénteken az Olimpiai Stadionban

Ukrajnában hatvanezer embert várnak az elnökjelölti vitára az Olimpiai Stadionba. Porosenko és Zelenszkij vitáját a tervek szerint pénteken, helyi idő szerint este 7 órakor tartják meg. 

Közvetíteni fogják orosz tévécsatornák is a két ukrán elnökjelölt, Petro Porosenko hivatalban lévő államfő és kihívója, Volodimir Zelenszkij humorista péntek esti választási vitáját – közölte csütörtökön az Interfax hírügynökség.

Arszen Avakov szerdán közölte, hogy április 19-én pénteken a vita ideje alatt 10 ezer rendőr vigyáz majd a rendre az Olimpiai Stadionban és annak környékén, ami a belügyminiszter szerint igen komoly rendőri jelenlétet jelent.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a futballmérkőzések alatt a rendőrök nem szoktak bemenni a stadionban, ám a vita alatt nemcsak kívül, de belül is biztosítani fognak. Azt is közölte, hogy a színpadok elé az úgynevezett fanzónába a lehető legtöbb embert fogják beengedni.

Avakov közölte van már tapasztalatuk az ilyen feladatok végrehajtásában és arra kérte az embereket viszonyuljanak megértéssel a biztonsági előírásokhoz.

A két politikus összecsapásának élő, orosz tolmácsolásos közvetítését tervezi az állami Rosszija 24 hírcsatorna, valamint honlapján az ugyancsak állami RT Russia és az ellenzéki Dozsgy televízió is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak nyilatkozva csütörtökön nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy vajon Vlagyimir Putyin elnök is nézi-e majd a vitát. Azt elárulta, hogy ő maga figyelemmel kívánja kísérni az ukrán elnökjelöltek szópárbaját és ki fogja deríteni, hogy ezt melyik tévécsatornán teheti meg.

Forrás:KH/unian.ua


Hasonló cikkek