Ukrán embercsempész vitt öt vietnámit az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta egy ukrán állampolgárságú személy letartóztatásának az elrendelését.

Az elkövető 2019. szeptember 13. napján a hajnali órákban Magyarország területén az általa vezetett ukrán honosságú személygépkocsiba felvett öt vietnámi állampolgárt, akik nem voltak jogosultak Magyarország területén tartózkodni, és Németországba kívántak eljutni. Az ukrán állampolgárságú férfi a vietnámiaknak a németországi úticéljuk elérése érdekében szándékosan segítséget nyújtott a magyar-osztrák államhatár engedély nélküli átlépéséhez oly módon, hogy őket Magyarország területén keresztül Ausztria felé az M1 autópályán gépkocsival szállította. Ennek során 2019. szeptember 13. napján délelőtt a gyanúsított által vezetett gépkocsit az M1 autópálya 67-es km szelvényében, Komárom-Esztergom megye területén rendőri ellenőrzés alá vonták, és a cselekményt leleplezték.

Az ügyészség indítványt tett az elkövető letartóztatásának elrendelésére, mert fenn áll annak a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint fenn áll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.


Hasonló cikkek