Ukrán képviselő a határon: „A magyarok a mi barátaink! Nem őket kell okolni a problémák miatt, semmiben sem vétkesek” – Videó!

Szürreális jelenet játszódott le szombaton a csapi határállomáson. Mikola Tiscsenko, a “zöld párt” parlamenti frakcióvezető-helyettese, akit nemrég kárpátaljai koordinátornak is kineveztek, a megyében folytatott munkalátogatása során arra utasította a megbízott regionális vámparancsnokot, hogy azt mondja: „A magyarok a mi barátaink” – írja a KISZó.

A beszámoló szerint a kormánypárti képviselőt az hozta ki a sodrából, hogy hatalmas sor kígyózik a határátkelő előtt a kilépő oldalon. Tiscsenko magyarázatot kért a kialakult helyzetre Mikola Pozso megbízott vámparancsnoktól, aki a magyar oldalt okolta a kialakult helyzet miatt. Ez a magyarázat még inkább felpaprikázta a honatyát.

„Figyeljen rám, ők a szomszédaink, Magyarország a legfontosabb stratégiai partnerünk. Nem őket kell okolni a problémák miatt, semmiben sem vétkesek, ők a barátaink!” – fogalmazott indulatosan Tiscsenko. Ezután felszólította a megbízott vámparancsnokot, hogy mondja utána: „A magyarok a mi barátaink!” Miután Mikola Pozso megismételte a képviselő szavait, a Nép Szolgája parlamenti frakcióvezető-helyettese tovább ment, és arra utasította a vámparancsnokot, hogy két nyelven a kamerába is mondja el ugyanezt.

„Ez megkérdőjelezhetetlen” – próbálta menteni a helyzetet a megyei főfinánc. „Mindenki hallotta a vámparancsnok azt mondta: A magyarok a mi barátaink. Többé meg ne halljam, hogy a magyarokat okolják bármiért is” – zárta a groteszk kioktatást a képviselő, aki még megjegyezte, hogy a határátkelőn felkészültek az érkezésére, ugyanis megpróbálták eltorzítani a valóságot.

Forrás: KISZÓ

Hasonló cikkek