Ukrán rendőrök fejbe lőttek egy kisfiút, aki két nap múlva meghalt

Az ukrán rendőr szolgálaton kívül a fegyverével lövöldözött, s véletlenül fejbe lőtte a szomszéd udvarban játszó kisfiút. A rendőrök megállapították, hogy május 31-én délután négy gyermek játszott a rendőr lakóhelye mellett, amikor hirtelen az ötéves fiú összeesett. Később a gyermek nagymamája azt nyilatkozta, hogy a rendőrök olyan részegek voltak, hogy arra sem emlékeznek, melyikük lőtt.

Ukrajna fővárosában, Kijevben a Holoszijevi Kerületi Bíróság fogja vizsgálni, milyen intézkedéseket tegyenek a két rendőr ellen. Kijev egyik egészségügyi intézményében meghalt az a kisfiú, akit a Perejaszlav Hmelynickij városban fegyverrel sebesítettek meg részeg rendőrök – tudatja a Korrespondent.net hírportál.

A gyermek válságos állapotban volt, az orvosok két napig mesterségesen tartották életben. Az eset helyszínén a tisztviselők Flober márkájú fegyverhez való töltényhüvelyeket és fémdobozokat találtak. Megállapítást nyert, hogy a súlyos testi sérülést két helyi rendőr okozhatta.

A gyermek nagymamája, Olekszandra Tlyavova azt nyilatkozta, hogy a rendőrök beismerték bűnösségüket, ám nem tudják megmondani, melyikük lövöldözött, mivel erősen ittas állapotban voltak. Erről a nő a Hromadszke hírportálnak adott kommentárjában beszélt.

– Folyik a nyomozás. A kerületi osztály vezetője is járt a kórházban. Elmondta, bűnösnek vallják magukat, de annyira részegek voltak, hogy nem tudják, ki tette. Csak szórakozni akartak – mondta Tlyavova és hozzátette, hogy a rendőrök ülni fognak.

“Nem engedjük, hogy óvadék fejében szabadlábra helyezzék őket. Még megérteném, ha baleset történt volna, de részegen csinálták… “ – hangsúlyozta.

Forrás: karpatinfo.net


Hasonló cikkek