Ültessen fát a háza elé Nyíregyházán!

„Ültess egy fát a holnapért” címmel városszépítő programot hirdet Nyíregyháza önkormányzata a NYÍRVV Nonprofit Kft. közreműködésével.

A lakók többek között díszfát is igényelhetnek, amelyet a házuk előtti közterületre, utcafrontra ültethetnek. A pályázatra január 31-ig lehet jelentkezni – hívta fel a figyelmet Horváth Kíra.

A városüzemeltető társaság marketing/pr menedzsere emlékeztetett arra, hogy Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére nagyszabású fásítási program kezdődött tavaly Nyíregyházán. A program keretben a lakosság, illetve az intézmények képviselői igényelhetnek díszfát, díszcserjét, amelyet a házuk, vagy intézményük előtt lévő közterületre, utcafrontra ültethetnek el.

A készlet erejéig
A NYÍRVV az igényeket a készlet erejéig tudja támogatni. A telepítésre szánt növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével. A társaság célja, hogy a város zöldfelületeit növelje a lakosokkal közösen.

A pályázatra jelentkezni az adatlap kitöltésével lehet, ebben a kérelmező feltünteti a növények ültetési helyét, valamint nyilatkozik arról, hogy a pályázati forrásból nyert növényállomány gondozását is vállalja. Kérik a lakókat, lehetőség szerint a helyszínről készült fotókat is mellékeljék a pályázathoz, és ne felejtsék el megadni elérhetőségeiket.

Gondozni kell
A növényeket a társaság biztosítja, az ültetés és a további gondozás már az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítanak, a benyújtott pályázatokat érkezési sorrendben, a készlet erejéig bírálják el.

A fákat, cserjéket igénylők 2019. január 31-ig adhatják le a kitöltött pályázati adatlapot, amelyet személyesen a NYÍRVV Tüzér u. 2-4. alatt található Közterület-fenntartási Irodába kell eljuttatni, vagy a NYÍRVV Nonprofit Kft. Facebook oldalról letölthető adatlapot a varosszepito@nyirvv.hu e-mail címre is küldhetik. Postacím is van: NYÍRVV Nonprofit Kft. 4403 Nyíregyháza, Pf 14. levelezési címre. A borítékra írjájk rá: Ültess egy fát a holnapért!

Forrás: szabolcsihir


Hasonló cikkek