Uniós forrásból fejlesztik a járóbeteg-ellátást Debrecenben

Uniós forrásból fejlesztik a járóbeteg-ellátást Debrecenben, megkezdődött az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjának Kenézy Gyula campusán. A projekt 300 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatással valósul meg – közölte az egyetem projektkommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Közleményük szerint a Járóbeteg szakellátások fejlesztése című projekt megvalósításával legfontosabb céljuk a lakosság egészségi állapotának javítása, a népességet leginkább veszélyeztető betegségek előfordulásának és halálozásának csökkentése, a magasabb színvonalú járóbeteg-szolgáltatás, korszerűbb, jobb minőségű, hatékonyabban működtethető egészségügyi ellátás biztosítása.

A projektben a Kenézy campus Bethlen utcai járóbeteg-szakellátási központja első és második emeletének felújítását, korszerűsítését, informatikai eszközök, bútorok, valamint orvostechnikai eszközök beszerzését tervezik. A belgyógyászat, bőrgyógyászat, gyermekgyógyászat, felnőtt pszichiátria, fül-orr-gége rendelés, gyermekrehabilitáció, kardiológia, neurológia, onkológia, pulmonológia, rehabilitáció, reumatológia, sebészet, szemészet, szülészet-nőgyógyászat, traumatológia, urológia és a végtagsebészet munkáját megkönnyítő új eszközök hozzájárulnak az intézmény egészségügyi ellátórendszerének infrastrukturális fejlesztéséhez, műszerezettségének javításához – írták.

Hozzátették: a fejlesztés eredményeként az érintett szakterületeken nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalának jelentős javulása várható.

A projekt a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg.

Forrás: MTI.

Nyitókép: Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Facebook

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek