Urnafalat alakítanak ki Derekegyházon

Az önkormányzat úgy véli jó megoldás az urnafal, hiszen ma is fontos a költséghatékony, de ízléses temetkezés és emlékállítás halottainknak

Ezzel sok helyi lakos is egyetért. Ugyanis bőven akadnak olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak a nagyobb, koporsós temetés megszervezését. Ugyanakkor teljes természetességgel méltó megemlékezést szerveznének szeretteik számára. Ráadásul a falat karbantartani is könnyebb. Ez is fontos szempont lehet a temetési forma kiválasztásakor. Hiszen sokaknak nincs elég ideje kijárni hetente a sírokhoz. Igaz, halottak napjához közeledve, egyre többen látogatnak a temetőbe. A fal tehát jó lehetőség lesz a későbbiekben.

Az urnás temetkezés egyre népszerűbb lesz, anyagi megfontolásból legalábbis biztosan. Mi is szeretnénk az itt lakóknak egy olyan lehetőséget biztosítani, hogy szép környezetben lehessen elhelyezni az urnákat – beszélt Szabó István polgármester a radio7.hu-nak az urnafal megépítésének okairól.

Az önkormányzat megfelelő forrást talált a kivitelezésre. Ahogy azt korábban megírtuk, a Magyar Falu program keretében valósul meg a beruházás. A húsz fiókos urnafalat a ravatalozó mellett alakítják ki. Erre ott van a legmegfelelőbb terület. Előreláthatólag decemberre készülnek el a munkákkal. Az urnafalat akár már abban a hónapban át is adhatják, ha az ütemtervet jól sikerül tartani.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek